Werkkostenregeling 2015

Op 1 januari 2015 wordt de werkkostenregeling voor iedereen die personeel heeft een feit. Dit betekent onder andere dat personeelsfeesten e.d. als werkkosten worden aangemerkt en daarom ten laste van de zogenaamde vrije ruimte worden gebracht. In deze vrije ruimte moeten ook allerlei andere personeelsvergoedingen en verstrekkingen (zoals kerstpakketten en de fiets) worden ondergebracht en deze ruimte is zeer beperkt.
Als de vrije ruimte binnen de werkkostenregeling wordt overschreden dan moet u hierover maar liefst 80% eindheffing betalen.

Voor personeelsfeesten kan er echter sprake van een belangrijke uitzondering zijn. Wanneer het personeelsfeest op uw eigen locatie (de werkplek) wordt gehouden, dan wordt dit vrijgesteld en komt dit personeelsfeest niet ten laste van uw vrije ruimte. U loopt dan ook geen risico dat hierover belasting (80% eindheffing) moet worden betaald.
Het begrip werkplek is in deze zin vrij breed. Dit mag ook een andere vestiging, kantoor of locatie (bijv. bouwplek) van uw bedrijf zijn.

The-ma party productions heeft DE expertise en jarenlange ervaring in het organiseren van feesten op locatie. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en ideeën.

Nog meer mogelijkheden? Check dan ook de mogelijkheden van Huur een Bestuur!